top of page
Search

Misija: očuvanje lepote. Kako izgledati mlađe sa 50 godina?

Vrieme je prolazilo neprimetno, iza prve velike godišnjice. Sve se češće hvatate u razmišljanju da vaši prijatelji ne postaju mlađi. A nakon sledećeg susreta kolega iz razreda, postaje potpuno tužno: kako su se svi promenili spolja, iako su, naravno, ostali bliski i dragi kao pre mnogo, mnogo godina!

To su dešavanja starosti preko 50 godina.

Da li je moguće izgledati mladoliko u odrasloj dobi ili su ovo miti koje neguju proizvođači kozmetičkih proizvoda?

Istražujemo:

– koji fiziološki procesi se dešavaju sa kožom posle 50;

– TOP 5 negativnih faktora koji ubrzavaju proces starenja organizma;

– kako preduzeti važnih 8 koraka do osećaja zadovoljstva gledajući se u ogledalo.

Šta se dešava sa kožom posle 50?

Bez obzira na to kako osećamo potrebu za povećanom pažnjom na koži u dobu od 50 godina, trebalo bi priznati da se u ovom trenutku u organizmu odvijaju fiziološki procesi, čiji su rezultati očigledni.

Spoljne manifestacije starosti Fiziološki razlozi zbog starosti.

Na licu se pojavljuju bore. Smanjene proteina u telu.

Koža postaje manje elastična. Usporava se ćelijska obnova.

Pojavljuju se starosne mrlje. Prevladavanje destruktivnih procesa u ćelijama kože nad restorativnim.

Koža postaje suva. 

Ispod očiju se pojavljuju tamni krugovi. Zastoj cirkulacije krvi i oticanje, koji komprimira krvne sudove.

Oval lica je „lebdio“. Stanjivanje i isušivanje epiderme.

Manifestacije starosti mogu se tretirati na različite načine: na primer, ne gledati se u ogledalo kako se ne biste još jednom uznemirili, ali možete priznati da je došlo vreme za povećana ulaganja u sebe (i ne toliko finansijska koliko privremena). Naročito ako se ovome ranije nije pridavalo dovoljno pažnje.

Pre svega, prepoznajemo odakle opasnost dolazi …

TOP 5 negativnih faktora koji ubrzavaju proces starenja organizma

1. Genetska predispozicija za rane procese starenja kože

Jedan od najznačajnijih, ozbiljnijih faktora koji je teško svesti na minimum. Ako su vaši rođaci, i muški i ženski, započeli rane procese fiziološkog starenja, verovatnoća da će se to dogoditi i vama iznosi 100%.

To znači da je potrebno pažljivo proceniti ove rizike što je pre moguće i preduzeti preventivne korake. Na primer, ako baka i majka imaju primetne bore u dobi od 30 godina, tada bi trebalo da preduzmete sveobuhvatne mere što je ranije moguće.

2. Stil života koji omogućava loše navike

Danas čak i dete zna za loše navike i njihovu ulogu u pogoršanju zdravlja. Ali kako utiču na kožu?

Pušenjem ometa cirkulaciju krvi, sužava krvne sudove, kapilare ne dopuštaju prolazak kiseonika, ćelije kože se ne obnavljaju, a koža postaje gipka i mršava.

Konzumiranje alkohola dovodi do intoksikacije tela, dehidratacije kože, otekline kože na pojedinim predelima, oticanja lica.

Neravnoteža u radu i odmoru, kratak san, nervno preopterećenje dovode do sistematske proizvodnje hormona stresa, a to je pojava upalih područja, venenje, drhtanje i povećana osetljivost kože.

3. Sunce Sve je dobro umereno.

Velike količine ultraljubičaste svetlosti neće imati koristi za kožu.

Elastin vlakna su oštećena, što dovodi do pojave bora, starosnih mrlja i propadanja teksture kože.

4. Voda za piće lošeg kvaliteta i njeno nedovoljno korišćenje

Voda je neophodna za kožu. Na pitanje: „Koliko vam treba?“ – nema jedinstvenog odgovora.

Brzi test. Morate da se stegnete na  strani ruke. Ako se koža ne oporavi za 1 minutu, vreme je da popijete čašu čiste vode.

Ako u organizmu nema dovoljno vode, koža postaje suva i prhka. Adekvatna dnevna zapremina u mililitrima izračunava se pomoću formule: telesna težina puta 30.

Voda iz slavine nije prihvatljiva za piće. U najmanju ruku, voda mora biti filtrirana od štetnih nečistoća.

5. Loš kvalitet hrane

Brza hrana, puno slatkiša, nezdrave masnoće, nepravilne prehrambene navike, nedostatak povrća i voća, stroga dijeta i nagle promene načina ishrane – to su glavne greške koje vode do propadanja, tuposti, otekline na koži, kao i do bolnih manifestacija na koži (upaljena područja, crvenilo) iritacija, piling kože).

Pa šta možemo danas?

8 koraka za produženje mladosti kože

Prvi poziv da je došlo vreme za veoma pažljiv stav prema svojoj koži je umorno lice (kada spavate čitavu noć, a ujutru ustajete sa  licem, kao da se niste naspavali). To je znak da telu nedostaje snage da se sam zaceli.

Vreme je da počnete da se brinete o svom telu i aktivno mu pomažete. Da bismo to učinili, poduzimamo 8 jednostavnih, ali efikasnih koraka.

Korak 1. Pijte čistu vodu u pravoj količini

Ako je telo odrasle osobe 55-70% (a mozak 90%) voda, onda je logičan zaključak da ti procenti vode u telu budu održavani na odgovarajućem nivou.

Ima li tajne ovde? Da!

Da biste telo zasitili iznutra vlagom, potrebno je da pijete najmanje 1,5 litara čiste mirne vode dnevno. Studije pokazuju da čak 2 šolje čiste vode dnevno dovedu do poboljšanja metaboličkih procesa u tkivima, a ako 42 dana pijete litar kvalitetne vode, to će dovesti do zdravijih unutrašnjih slojeva.

Korak 2. Jedite prirodne proizvode

Koža je jedan od rezervnih kanala za eliminaciju toksina. Neke nepotrebne i štetne materije koje telo dobija s hranom i nemaju vremena da se prirodno ukloni, uklanja se kroz kožu.

Zamislite šta će se dogoditi ako stalno jedete hranu loše kvalitete. Ne radi se o proizvodima sa istekom roka trajanja, već o hrani koja je veštački stvorena čak i od prirodnih sastojaka i sadrži veštačke boje i konzervanse.

Kako koža mora da deluje kako bi pomogla telu da ukloni sve toksine i toksine!

Sada je jasno zašto, uprkos visokoj sposobnosti kože da se regeneriše, nekvalitetna hrana pogoršava njeno stanje.

Slatko u obliku voća i bobica, salate od svežeg povrća, sveže ceđeni sokovi, odbacivanje masne hrane, nezdravi zalogaji, brza hrana, obojena voda, poštovanje pravila 10/14 u ishrani (10 sati za obrok, 14 sati odmora od hrane) – evo nekoliko jednostavnih saveta za poboljšanje ishrane.

Korak 3. Održavajte ili vratite fizičku aktivnost

Istraživanje dermatologa ukazuje da umereno vežbanje može da pomogne podmladiti i povećati privlačnost žena starijih od 50 godina.

Pitam se zašto?

Izlučivanje znoja tokom vežbanja reguliše telesnu temperaturu, uravnotežuje natrijum i kalijum u telu, vlaži kožu, a prirodnim antibiotikom u svom sastavu uništava neke bakterije na koži.

Bilo koja fizička vežba podstiče cirkulaciju krvi, a ovo je direktan put ka punjenju ćelija kiseonikom i hranljivim materijama, što znači za zdravu i mladu kožu.

Fizička aktivnost povećava protok limfe, voda ne ostaje u telu, oteklina i tamni krugovi ispod očiju nestaju, a oči počinju sijati.

Takođe, dugotrajno fizičko vežbanje smanjuje bore, povećava žensku privlačnost, poboljšava raspoloženje, daje samopouzdanje i pospešuje dobar san. I sve se to odražava na licu.

Nije ni čudo što ženi kažu da je zbog fizičke aktivnosti skinula nekoliko kilograma: „Kako ste postali mlađi! “

Korak 4. Pridržavajte se dnevne rutine

Svi znamo za dobrobiti dnevnog režima za telo: ako sve ide po planu, tada telo samo ima koristi od toga (osećamo se sjajno, radimo puno, brzo se oporavimo). A ako je vaša svakodnevna rutina blizu idealnom ciklusu naizmeničnih faza aktivnosti i opuštanja, onda je ovo 100% dobit.

Koža takođe ima svakodnevnu rutinu. U jednom trenutku morate da uradite kozmetičke procedure, a u drugim vremenima trebate ostaviti kožu na miru.

Dakle, od 20.00 do 22.00 – vreme za uklanjanje toksina. Upravo u tom periodu treba da uradite piling postupke, maske.

A od 22.00 do 5.00 – koža je prilagođena aktivnom unosu hranljivih sastojaka. Vreme je da svojoj koži date dozu visokokvalitetne prirodne noćne kreme.

Ako se pridržavate dnevnih i kožnih režima, onda imate odličan rezultat: mlada i atraktivna žena nasmejava vam se iz ogledala.

Korak 5. Održavajte kraljevski položaj

Teško je ne primijetiti da orijentalne lepotice – azijske žene nakon 50 godina imaju elastičnu, glatku kožu bez bora. Šta je tajna?

Deo tajne je u ispravnom držanju. Ali ispravno držanje se ne odnosi na „Držite leđa“, „Ispravite ramena“, „Ne klanjajte se“. Riječ je o snažnoj kičmi koja podržava fleksibilno i plastično tijelo.

Jaka kičma je odsustvo stezanja i napetost mišića. To se postiže gimnastikom (joga, kigong) ili posebnim vrstama plesa, koje uklanjaju stezaljke u ramenom pojasu i na samom vratu, a to doprinosi dobrom odlivu i protoku krvi. Nije potrebno puno vremena posvetiti gimnastici, dovoljno je sistematski uraditi nekoliko vežbi.

Korak 6. Mislite pozitivno i okružite se pozitivnim emocijama

Koža je granica između unutrašnjeg sveta osobe i spoljašnjeg. Koža štiti individualnost čoveka, otkriva sve one negativne misli i osećaje koji su skriveni u njemu. Ako ih ima mnogo (poput stezaljki u telu), onda se one nužno odražavaju na licu. Savremeni psiholozi o tome sve više govore.

Ako je unutra anksioznost, strah, anksioznost, strah, razočaranje, tada će žensko lice s godinama odražavati ove emocije: mnogo bora, uglađeni uglovi usta, izblijedjeli pogled.

A ako je unutra radost, mir, spokoj, zadovoljstvo, tada ženino lice sjaji, što je nesumnjivo čini mlađom.

Izlaz: negativne misli menjamo u pozitivne, negativne emocije u pozitivne.

Kada si ne možemo priuštiti luksuz snažnih pozitivnih emocija (postoje različite teške situacije u našem životu), prihvatanje onoga što se dešava smanjiće intenzitet negativnih osećaja. Vremenom će se unutrašnja pozadina izjednačiti, a lice će i dalje biti prijatno prijatno.

Korak 7. Korišćenje kozmetike protiv starenja

Ako niste bili posebno izbirljivi prema šminkanju lica pre 50-ih, sada je vreme da promenite svoju strategiju. Samo visokokvalitetni proizvodi protiv starenja mogu dobro voditi računa o vašoj koži!

Prilikom odabira kreme protiv starenja važno je obratiti pažnju na prirodni sastav i kvalitet sastojaka. Zaista, ako sastav sadrži štetne hemikalije (na primer, petrohemijske proizvode i parabene), koža će morati dodatno da radi na njihovom uklanjanju. U ovom slučaju, ne govorimo o bilo kakvom efektu protiv starenja.

Dobro je ako se pozitivan uticaj hranljivih sastojaka kompenzuje negativnim učincima štetnih. Tada barem nećete videti podmlađujući efekat, ali ni stanje kože se neće pogoršati.

Važno je kremu nanositi tačno onako kako je propisano. Nema smisla koristiti kremu za oči za vrijeme tretmana lica! A za kožu oko očiju je opasno koristiti običnu kremu – koža je tanka i nežna, a obična krema ne samo da ne može biti korisna, već i štetiti!

Otkrivamo jednu tajnu: pre nanošenja kreme, navlažite kožu visokokvalitetnim prirodnim hidrolatom – ovaj jednostavan postupak će udvostručiti efikasnost kreme!

Prirodni hidrolati bez štetnih aditiva mogu se naručiti isporukom u našoj prodavnici. Odabrali smo najbolje one koji su danas dostupni u Rusiji i u to možete biti sigurni.

Dajte prednost proizvođačima koji u svojoj proizvodnji koriste visokokvalitetne organske sirovine i ne kriju sastave, na primer Belika ili Pantika. Ako proizvođač navodi samo aktivne sastojke, a ne navodi sastav, to je razlog da budete oprezni!

Zapamtite – visoka cena nije pokazatelj visokog kvaliteta kozmetike!

Korak 8. Izvršimo tretmane lica protiv starenja

Starost 50+ je period obaveznih postupaka protiv starenja. Možete ih izvesti u kozmetičkom salonu, a zatim ćete dobiti dvostruki efekat: koža je podmlađena, a vi opušteni, odmorni.

Moguće je postići efekat kod kuće, glavna stvar je da napravite program za sebe i pratite njegovu primenu. Osnovni principi u ovom slučaju su pravilnost i doslednost.

Sada fitnes lica dobija sve veću popularnost – pomlađujuća masaža. Znajući vežbe za lice i izvodeći ih pravilno, dobićete dodatni podmlađujući efekat, koža će opet postati elastična.

Postoji mišljenje da se ne može ući u istu reku dva puta, promene su neizbežne. Starost 50 je velika promena, ali na brzinu te promene možemo uticati.

Zaista je, u vašoj moći, da sledite gore navedena jednostavna pravila proširenja mladih da usporite proces starenja za pet do deset godina. Obratite dovoljno pažnje na ovo i možda će vas uskoro ljudi koji vas okružuju pozdraviti: „Oh, ali mislila sam da ste sestre!“.

Slažete se, dobra investicija u sebe i dobra procena vašeg rada!

bottom of page