top of page
Search

Kako odabrati kremu i ne grešiti?


Šta treba uzeti u obzir pri kupovini kreme? Evo 5 jednostavnih saveta.

1. Kada birate kremu, vodite računa o vašem tipu kože

Može biti masna, kombinovana, normalna ili suva. Za različite tipove kože potrebno je koristiti odgovarajuće proizvode! Po pravilu proizvođači navodi za koji je tip kože krema namenjena.

2. Razmislite o svojoj starosti

U većoj meri se to odnosi na kozmetiku protiv starenja. Ako je preporučena starost navedena na etiketi, bolje je da ne ignorišete takvo izričito upozorenje proizvođača!

3. Obratite pažnju na vreme 

Kreme nisu uzalud podeljene na noć i dan. Proces popravke ćelija je cikličan: aktivira se oko 17-18 sati i traje do 5-6 ujutro. Vreme je da koristite noćnu kremu i da koži obezbedite maksimalnu ishranu.

Tokom dana, kada izlazimo vani, naša je koža izložena raznim spoljnim faktorima, što znači da joj treba veća zaštita i hidratacija. Ovde je pogodna dnevna krema sa prirodnim UV filterom – ona će zaštititi kožu od neželjenih efekata.

4. Proučite sastav

Za mnoge je najteža, ali istovremeno i najvažnija. Krema poznatog reklamiranog brenda nema uvek dobar sastav i i neće vam biti od koristi. Isto se odnosi i na apotekarske kreme – nisu sve korisne. Takođe, ne uvek skupa krema će biti bolja od krema sa nižom cenom.

Pokušajte da izbegavate upotrebu kreme koje sadrže parabene, sulfate, silikone, mirise i petrohemikalije. Kada proučavate sastav, imajte na umu da su komponente navedene u silaznom redosledu njihovog sadržaja u kremi.

5. trubica, dispenzer boca ili tegla?

Odlučite se za oblik ambalaže! Prva i druga opcija su dobre jer najveći deo kreme nije dostupan, što znači da ne postoji rizik od unošenja bakterija u nju.


bottom of page